От шестия път: В Пазарджик си избраха гербаджия за шеф на общинския съвет

Чак от шестия опит в Пазарджик си избраха председател на общинския съвет. Това е дългогодишният лидер на ГЕРБ в областта Найден Шопов.

За него гласуваха 23 съветници, а за опонента му – дъщерята на бившия кмет Иван Колчаков – Таня Колчакова-Янева гласа си дадоха 12 общински съветници, съобщи БНТ.

След отварянето на урната се оказа, че от 40 подадени бюлетини с таен вот действителните са 35.

„Чисто математически победител съм аз, но победителите сме двама – аз и г-жа Таня Колчакова-Янева. Устояхме на всички предишни гласувания. Показа се, че за в бъдеще нашият Общински съвет ще има много разнородни мнения и ние трябва заедно да ги преодоляваме, за да покажем едно мъдро управление на община Пазарджик“, каза Найден Шопов.

Таня Колчакова също благодари за всички, които са я подкрепили и на останалите свои колеги.

„Благодаря на всички, които ме подкрепиха и на всички, които не гласуваха с непразна бюлетина или такава с два хикса. Много е хубаво, че отпушихме процеса и оттук нататък ще започнем работа. Аз съм тук, за да представлявам хората, които са ме избрали – а те са ме избрали, за да защитавам техния интерес. Политиката се прави от хора и хората определят правилата, а политиката е матрица и не е по-важна от тях. Успех на новия председател – ще работим заедно – защото това заслужават хората на Пазарджик“, каза тя.

Общинските съветници избраха и временна комисия за изработване на правилник за работата на местния парламент. Неин председател стана адвокат Чавдар Чавдаров.

Следващото заседание на Общинския съвет в Пазарджик бе насрочено за 14 декември от 14 часа.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.