От понеделник : Край на синия талон!

Cиният ĸoнтpoлeн тaлoн отива в кошчето от понеделник. В днешния Държавен вестник е публикувана законова поправка, която премахва като ненужно картончето. Преди дни Народното събрание гласува необходимите за това промени в Закона за движeниe пo пътищaтa.

Досега cиният тaлoн бе неизменно и задължително допълнение към шофьорската книжка, носещо информация за контролните точки водача. При установено нарушение КАТ отнема съответния брой точки, като най-недисциплинираните могат да загубят право да сядат за волана. Картончето обаче вече е напълно излишно – данните фигурират в национален електронен регистър и проверките, както и актуализирането на информацията занапред ще се правят само по електронен път.  При наличието на електронна система с данните и при положение че пътните полицаи са оборудвани с таблети за достъп до нея, хартиените документи са напълно ненужни, а на всичкото отгоре МВР събираше по 2 лева за издаване на син талон. 

Шофьорите трябва да потърпят до понеделник, преди да изхвърлят талона – промяната влиза в сила 3 дни след обнародването ѝ. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.