„Омръзна ни да сме виновни“: Синдикатът в МВР подкрепи полицаите от погрома

УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) изразява категоричната си подкрепа към служителите на Министерството на вътрешните работи, призвано да охранява обществения ред и собствеността на гражданите.

Отхвърляме опитите тези усилия на колегите да се използват за политически цели и действията им по овладяване на създалата се ситуация, при проведения вчера протест на футболни фенове, да бъдат представяни като упражнено полицейско насилие.

Ескалиралата очевидна и  непредизвикана агресия, на която всеки гледал  преките телевизионни включвания, е свидетел, следваше да бъде овладяна и няма полицейски сили по света, които да седят безучастни в такава ситуация.

Абсурдно е прекратяването на вандализъм в европейска столица и упражнено насилие срещу органите на реда, изразило се в мятане на бутилки, камъни и бомбички срещу тях, да се представя като акт на репресия от законните представители на Държавата.

В същото време сме категорични, че допуснати грешки или неправомерни действия, извършени от отделни полицаи, следва да се проверяват и доказват, като се носи и предвидена в закон отговорност, но не преди да са извършени съответните проверки от компетентните органи. Ако сме правова и демократична държава!

Омръзна ни да сме виновни. Адресатът на вчерашния гняв е ясен на всички и той не е сред нас!

Не приемаме да бъдем жертвата на чужди грешки, гръмоотвод за общественото недоволство от неадекватна действителност!

УС НА СФСМВР

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.