Официално: Пеевски ще ръководи парламентарната група на ДПС наравно с Карадайъ

Народният представител Делян Пеевски вече ще ръководи парламентарната група на ДПС наравно с лидера на движението Мустафа Карадайъ. 

Депутатът вече официално е съпредседател на ПГ на Движението за права и свободи, става ясно от сайта на Народното събрание, където новата му позиция е обявена. Като съпредседател е посочен и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

На сайта на ДПС все още не е отразена новата партийна позиция на Пеевски, но решението за това е било взето от парламентарната група, предава БНР.

Последния месец именно Пеевски представяше позицията на ДПС по всички актуални теми – от преговорите с протестиращите енергетици и миньори до промените в Конституцията.

Депутатът даваше оценки за работата на един или друг министър, искаше оставки и отправяше предупреждения. Той настоя правителството да изпрати трети полет до Израел, за да приберем всички българи, останали в района на конфликта.

Последното отправено предупреждение от Пеевски, от името на ДПС, беше след вота на недоверие, когато новият съпредседател на ПГ на ДПС предупреди, че кабинетът ще бъде свален, ако се отклони от евроатлантическия път и не работи в интерес на хората.

Докато Пеевски формулираше позицията на Движението за права и свободи в парламента по актуалните политически въпроси през последния месец, лидерът на партията Мустафа Карадайъ обикаляше страната в предизборна кампания и стягаше партийните редици по региони за местния вот.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.