Оцеляла от Израел: Скочихме от втория етаж, за да избягаме от терористите

„Скочихме от втория етаж, за да избягаме от терористите. Скрихме се при съседите и гледахме как къщата ни изгаря“, това разказва Мири Гад Месика, която успява да се спаси от зверствата на „Хамас“ в Израел. 

Тя живее в кибуца Бе’eри, откъдето се появиха много кадри на домове в пламъци. Бойците от „Хамас“ умишлено са ги подпалили, за да изкарат цивилните навън, където да ги убият. 

„Не съм спала от дни. Гъст дим навлизаше в къщата от контактите и рамките на вратите. Задушавахме се от дима, докато домът ни гореше. Намокрихме кърпи с вода и ги сложихме на лицата си, а съпругът ми Ели държеше вратата, докато терористите се опитваха да влязат вътре“, казва тя през сълзи. 

Съпрузите скочили от втория етаж, за да се спасят, пише ynet.

„Преценихме ситуацията с пожара, видяхме къде са терористите и решихме да скочим. Скрихме се при съседите от другата страна на улицата. Гледахме как къщата ни изгаря напълно. Нямам представа как оцеляхме“, разказва жената. 

Членовете на ZAKA (б.р. – доброволческа служба за спешна помощ в Израел) успяват да влязат в кибуците около границата с Газа в понеделник, за да приберат телата. 

Говорителят на организацията Моти Букчин заяви, че им липсва оборудване за доброволците. 

„Лично аз днес не носех защитна жилетка на бойното поле“, каза той.

Правителството не разрешаваше на организацията да влезе в градовете около Газа до понеделник, защото се смяташе, че там още има терористи. 

Над 260 младежи бяха убити в кошмарно клане на рейв парти в Южен Израел. Терористите от „Хамас“ обградили празнуващите и започнали да стрелят по тях. На събитието имало над 300 души. Някои от оцелелите се намират в болница, откъдето разказаха за преживения ужас. 

„Спряха музиката и ни казаха, че звучат ракетни сирени. След няколко минути организаторите на събитието прескочиха оградата и извикаха, че в района са проникнали терористи“.

„Бяхме 11 или 12 приятели, качихме се в три коли и започнахме да караме на север, търсейки място за бягство. Беше хаос. Хората бяха изпаднали в паника, караха със 100-120 км/ч. Бягахме на север и където и да пристигнехме, полицията ни казваше да се върнем, докато терористите стреляха в наша посока и ги видяхме да се приближават към нас с гранатомети“

„Стигнахме до една барикада, където ни спря въоръжен полицай и ни каза да влезем вътре. Нямаше къде другаде да бягаме. Вътре бяхме около 30 души.“

„Терористите започнаха да стрелят по нас, неутрализираха полицая и хвърлиха ръчна граната, която се взриви на входа на барикадата. Всички крещяха, хората се молеха, плачеха и стенеха от болка. След това беше хвърлена още една граната, която се удари в стената. След около половин минута моя приятелка беше убита точно пред мен. Тя се опита да избяга, защото се задушаваше вътре. Опитахме се да я хванем, но не успяхме. Тя беше застреляна от упор“.

После терористите влезли в барикадата и започнали да стрелят по хората вътре. Тези, които били отпред, били убити веднага. 

„Едно от момчетата там каза, че районът е чист и ние излязохме навън. Потърсих оръжие на пода, но не успях да намеря. Тогава те отново откриха огън по нас. Изтичах до близката полицейска кола, потърсих оръжие там и се свързах с полицията, като им казах, че имаме нужда от подкрепление, защото има жертви и пострадали. Полицаят на телефона ми каза да бягам и ми пожела късмет“.

Уляна, която също е била на партито в южната част на Израел, казва:

„Не знаех, че е толкова близо до границата. За първи път отивах на подобно парти. Когато започнаха ракетите, изпаднахме в ужасна паника и веднага се прибрахме вкъщи. Видях много коли, спрели край пътя, и ние спряхме до тях. Не осъзнавах, че хората там вече са загинали“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.