Областна управителка иска да съди Корнелия

Областната управителка на Габрово Кристина Сидорова заяви, че ще търси съдебна отговорност от лидера на БСП Корнелия Нинова. Причината е вчерашният брифинг на столетницата, по време на който Нинова публично обвини областните управители на Габрово и Сливен, че на изборите са се опитали да направят „добре организирана и манипулативна кампания срещу БСП“.

„На много места областни управители, назначени от президента Радев, работеха за „Левицата“, каза Нинова по време на брифинга, припомня „Сега“. Във въпросния “план за убийството на БСП“ са участвали областните управители на Сливен и Габрово. “Имаме доказателство за това“, лидерът на БСП.

Областният управител на Габрово Киристина Сидрова реагира на тези думи. „Обмислям да предприема съдебен иск и в съдебна зала тя да докаже това, което вчера каза за натиск върху държавни служители, за нарушения, които приписва на мен. В момента се съветвам с адвокати и вярвам, че справедливостта и истината ще възтържествуват и госпожа Нинова ще спре да лъже публично в национален ефир“, пише Сидрова в профила си във Фейсбук.

Кристина Сидорова е член на БСП от 18 години. Била е народен представител в 44-ото народно събрание, а преди това – общински съветник в Габрово. Тя е сред опозиционерите в партията и противник на политиката на Корнелия Нинова, припомня БНР.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.