О, Боже! И овчар е сред измамените да даде пари, за да стои добре в интернет

Жена на 39 години и двама мъже – на 38 и 32, са с обвинения в измама с взимане на пари за добро позициониране в интернет, по което не е направено нищо, съобщи зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев. В последната година в Пловдивска област са пострадали около 90 души, от които са искани пари за подобряване на присъствието в интернет. „Даваните обещания са доста витиевати, но в общи линии са от типа, ако в най-голямата търсачка се напише „продажба на въглища“, най-отгоре да излезе фирмата на Иван Иванов, примерно“, обясни Илиев.

„Сред измамените има и земеделски производители и животновъди“, уточни шефът на полицията в Пловдив Васил Костадинов. Атанас Илиев допълни, че жертва на такова обещание е и овчар и на този етап не ясно как са го убедили да плаща в класиране на челно място в интернет търсачка. Месечната такса за интернет рекламата е била между 180 и 220 лв. на месец.

Схемата е действала още от 2016 г. В основата й стои създадено през 2016 г. с перфектно счетоводство. Задържаните са двамата управители и директорът на фирмата.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.