Нямало доказателства, че пернишкият прокурор е бил жена си, пуснаха го (допълнена)

Софийски градски съд освободи без мярка за неотклонение прокурора от Перник Бисер Михайлов, предаде БТА.

Съдът реши, че няма достатъчно доказателства, че той е автор на престъплението и не следва да се взема мярка за неотклонение. Обвиняемият следва да бъде освободен от ареста незабавно, ако не подлежи на друго задържане.

Прокурорът от Перник Бисер Михайлов бе задържан за 72 часа на 13 октомври заради побой над съпругата му.

Софийска градска прокуратура (СГП) ръководи разследване за нанесена средна телесна повреда в условията на домашно насилие.

Пред съда Бисер Михайлов каза, че между него и жена му никога не е имало тежки и драматични скандали и никога не я удрял, съобщи БНТ. Той нарече обвинението „смехотворно“. Според Михайлов спорът тръгнал покрай лоши резултати на 15-годишната им дъщеря в училище.

Прокурорът посочи, че съпругата му била изнервена покрай проблемите със сина им, който вече получи условна присъда за причиняване на лека телесна повреда и закана за убийство. Срещу него в Софийския районен съд има и друго дело за общо 8 престъпления. Именно Биляна Михайлова започнала скандала, като при разпита заявила, че тя е била по-агресивната от двамата в семейния скандал. Нападнала е мъжа си и го е одраскала. Хвърлила и предмет, с който счупила холна масичка, съобщи „24 часа“.

Пред Нова тв сутринта днес съпругата на Бисер Михайлов Биляна Михайлова каза, че не е жертва на домашно насилие. В четвъртък вечерта между двамата тръгнал спор, който прераснал в скандал. В един момент тя се спънала и паднала на земята, като така си сцепила главата и се появила синина под окото й. Свидетели на станалото обаче няма.

Адвокатът на Михайлов уточни, че дъщеря им подала сигнала на телефон 112 неволно, след като влязла в стаята и видяла майка си паднала на земята. Според него повдигането на обвинението е медиен шум и подчерта, че не бива родителите на Васил Михайлов да търпят последствия заради деянията на пълнолетния си син.

„Когато тълпата влезе в съдебната зала, правото излиза от нея“, каза Михайлов пред съда и изтъкна, че работи от 28 години в прокуратурата. В петък изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов обяви, че очаква предложение от разследващите случая, за да внесе във ВСС искане за отстраняването на Борис Михайлов като прокурор.

След като се разбра за действията на сина му, Бисер Михайлов беше призован да напусне съдебната система, той обаче подаде оставка от поста заместник окръжен прокурор на Перник, но остана редови прокурор.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.