Няма заден! Бунтът отсвири министъра на енергетиката

Това, което е най-важно за всички хора, е да имаме разговори, да имаме диалог, да има чуваемост. Мисля, че едва ли има някой, който да не споделя загриженост за всяко работно място, започна с изтърканите опорки спявката с репортери енергийният министър Румен Радев в Раднево.

Той дойде за среща, на която бяха поканени легитимните синдикални представители на ТЕЦ-а и на „Мини Марица изток“ и ръководствата на двете дружества, но синдикатите отказаха среща с Радев и в разговора участват само представители на ръководството.

Без разговор няма как да се случат нещата, ожали се енергийният министър и допълни, че е готов да отиде при протестиращите на място на автомагистрала „Тракия“.

Според него трябва да започне да се действа, а не само да се говори за преход. Тези преходи няма как да се случат изведнъж, посочи министърът.

По-рано днес синдикатите от комплекса „Марица изток“ заявиха, че отказват да се срещнат днес с енергийния министър Румен Радев в Раднево, а го канят на среща на протеста на детелината на автомагистрала „Тракия“.

Блокадата на възлови пътни артерии в Старозагорско е продължила цяла нощ и продължава и към този момент.

Протестиращи миньори и енергетици блокират вече повече от денонощие преминаването през прохода Хаинбоаз в района на село Гурково, детелината на автомагистрала „Тракия“ към Стара Загора и Хасково на 208-и километър и главния път София- Бургас.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.