НОВИНА! Връщат Румен Спецов шеф на НАП!

Новина от последните минути! Румен Спецов отново ще бъде шеф на НАП. Това е първото решение на кабинета „Денков“.

Министерският съвет освободи Борис Михайлов от длъжността изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП) поради влошаване на събираемостта на приходите от ДДС, съобщиха от пресцентъра на МС. За ръководител на Агенцията е назначен отново Румен Спецов.

Румен Спецов е висококвалифициран експерт с дългогодишен опит в Националната агенция за приходите и в областта на данъчната политика и законодателство, както и защитата на националната сигурност, отбелязват от МС.

Румен Спецов е звършил е Стопанската академия „Д. А. Ценов“ – Свищов със специалности „Икономика и търговия“ и „Вътрешен финансов контрол“, Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност „Защита на националната сигурност“. В периода 2001 – 2015 г. е заемал различни експертни и ръководни длъжности в Националната агенция за приходите. Професионалният му опит е свързан с анализ и разследване на данъчни измами, оценяване на риска на търговските сектори, съвместна работа с ДАНС, прокуратурата и чуждестранни партньорски организации и служби. Бил е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство. От м. май 2021 г. до м. август 2022 г. заема длъжността изпълнителен директор на Националната агенция за приходите, посочват от МС.

Спецов бе начело на НАП от май 2021 г. до август 2022 г. в кабинета на Кирил Петков. Той стана известен с три неща –  с кариерата си на културист преди да поеме приходната администрация, със скандал с предполагаема данъчна измама с негово участие и със събраните  рекордни 28,2 млрд. лв. в държавната хазна, което беше с близо 1 млрд. лв. над заложеното. От приходната агенция коментираха неофициално, че са очаквали новият финансов министър Асен Василев отново да покани Спецов да оглави НАП.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.