НОВИНА! Винетките остават на същите цени и за 2024 г.

Цените на винетките за 2024 г. винетките остават същите и могат да бъдат закупени онлайн на Vinetki.bg и на TollPass.bg. Годишната e 87 лв., тримесечната – 48 лв., месечната – 27 лв., седмичната – 13 лв. и уикенд винетката – 9 лв.

През декември и януари изтичат годишните винетки на хиляди български шофьори. Проверете на двете онлайн платформи по регистрационен номер на автомобила до кога е валидна вашата, за да не бъдете изненадани неприятно от глоба заради изтекъл срок.

Онлайн подновяването на годишната винетка става с няколко клика. Въвежда се регистрационния номер и началната дата, от която желаем да е валидна. След плащането и успешната активация на посочения имейл се получава PDF разписка, удостоверяваща извършената покупка. Сигурността на плащането е гарантирана и активацията става за секунди.

Нова годишна винетка за всички леки автомобили до 3.5 тона може да се заплати до 30 дни по-рано, за да сме сигурни, че няма да се окажем на пътя без заплатена пътна такса и съответно подлежащи на санкция.

Припомняме, че след въвеждането на електронната винетка в началото на 2019 г. и до момента, онлайн тол платформите на „Интелигентни трафик системи“ предоставят лесно и удобно решение за заплащане на пътни такси и вече пет години дигиталната услуга е предпочитана от българските шофьори, на които спестява време и търсене на обекти за заплащане на пътни такси.

При онлайн покупка винетката е автоматично регистрирана за получаване на известия за изтичане на валидност, а също и в случай на наложени компенсаторни такси за регистрационния номер поради изтекла винетка и така не се стига до налагане на глоби или натрупване на санкции.

Допълнителни услуги на онлайн тол платформите са регистрацията за уведомленията за изтичащ срок на валидност на винетки закупени от други канали за продажба и проверката за компенсаторни такси и глоби. Можете да регистрирате и личен профил с потребителско име и парола на Vinetki.bg или на TollPass.bg, в който се съхранява историята на всички покупки на винетки на семейните или фирмените автомобили. В профила можете да въведете неограничен брой автомобили и да правите проверка на валидността за повече от един регистрационен номер, както и да ги подновявате, без да е нужно да въвеждате повторно данните на колите като регистрационни номера, тип на МПС и държава на регистрация.

Застраховката „Гражданска отговорност“ е още една онлайн услуга интегрирана в тол платформите, чрез която можете да проверите условията, да сключите нова полица или да платите вноска по съществуваща полица. Документите пристигат на посочен адрес до 3 работни дни.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.