Нови разкрития: Пейо се оплакал, че Габриела го трови, Велико искал аборт

Шокиращи разкрития около ужасяващото убийство на Пейо Пеев излязоха тази сутрин от интервюта на адвокатката на самия Пеев и защитничката на тъща му Красимира Трифонова.

Според едната юристка мъжът ѝ споделил, че съпругата му Габриела се е опитала да го отрови или дрогира, а според другата – родителите на Пеев се месели в делата на младото семейство.

Разказът на Пейо

Бракът на убития Пейо Пеев със съпругата му Габриела е бил фиктивен. Двамата никога не са живели заедно, каза в интервю за „Здравей, България” по Нова тв адвокатката на Пеев – Миглена Балджиева. Той е посещавал два пъти кантората ѝ по повод дело, заведено срещу него, съпругата му Габриела и 4-месечното им дете. Претенцията била от страна на Велико Минков, който твърди, че е биологичен баща на бебето.

„С мен Пейо не е коментирал конкретни заплахи, но казваше, че е притеснен и се чувства некомфортно в тази ситуация, както и че е ограничен. На 10 януари получих съобщение от него. То гласеше: „На 7 януари късничко – след 22 часа, се срещнах с Габриела по нейна инициатива. Беше ми малко странно, след като бях говорил с майка ѝ и не видях детето следобеда, но реших от любопитство да видя какво е измислила сега. За моя голяма изненада се държа съвсем нормално, дружелюбно и нито дума не каза за случката от следобеда”. Адвокатката обясни, че въпросната случка е ново възпрепятстване на контакт с детето му.

Съобщението, изпратено до юриста, продължава така: „Жалко, че бях толкова наивно невнимателен. Донесе две бурканчета с топъл шоколад, което прави и друг път. За съжаление нямам спомен дали съм изпил цялото количество, но в един момент усетих, че нещо ми се премрежва погледът и се замайвам. Доста трудно се прибрах по спомен, слава Богу – безаварийно. Баща ми ме видя и помисли, че съм пил. Сутринта те с майка ми ме събудиха за срещата и още не бях добре. След това тръгнахме към провинцията. Баща ми шофираше, а аз непрекъснато се унасях в сън. Почти целият понеделник мина така. Говорих с полицаи, че се съмнявам, че съм бил упоен или дрогиран. Те казаха, че това може да се хване поне 2 седмици или месец при тест. Днес бях и на лекар, утре сутрин ще си правя пълни изследвания – дали и какво имам в тялото. Абсолютно съм сигурен, че Габриела нарочно го е направила и сигурно е искало да стане нещо – да ме хванат и да ме изкарат наркоман, за да ме ограничи за детето. Това мисля, че е изключително сериозно положение, но полицаите казаха, че и да подам жалба, само ще я разходят. Но може би е добре да я дам. След тази среща не съм я чувал по телефона, само си пишем. Аз я отбягвам, а тя е много активна и доста пъти пита как съм. Натиска и пак да се виждаме – нещо да правим през уикенда с детето. Използва го в момента много за манипулация. Честно казано не знам как да се държа в момента, но желание за срещи нямам, а и не знам какво друго може да се опита да ми спретне. Сега не шофирам, за да няма допълнителни усложнения”.

Според Миглена Балджиева Пейо категорично е бил жертва на психологическо насилие от страна на майката на детето му. „Бил е в много сложна ситуация и за него е било много трудно да вземе решение дали да търси истината”, коментира юристката.

Велико Минков е искал Габриела да направи аборт

Велико Минков, който претендира, че е баща на малкото дете на удушилата съпруга си Габриела, е поискал тя да направи аборт. Това заяви пред bTV Велика Андонова – адвокатка на обвиняемата тъща Красимира Трифонова.

„Озадачава ме това как може да обикаляш всички студиа с такава енергия и да прокарваш идеята за твоето бащинство, при условие, че, когато е била в твърде напреднала бременност, той ѝ предлага да направи аборт и това е причината да се разделят. Това твърди самата Габриела. Когато говори на тази тема, тя плаче“, коментира Андонова.

По думите ѝ разследването е на твърде ранен етап, за да бъдат направени каквито и да било заключения по отношения както на мотивите, така и на наличието на умисъл за извършване на престъплението.

Адвокатката уточни, че в обвинението няма нито ред за опожарен автомобил. Тази информация се е появила единствено в медиите.

Велика Андонова има информация, че отношенията между Пейо и Габриела са били нормални. Показа и снимка на семейството от коледно парти, на която изглежда, че всичко между тях е наред. На снимката са Пейо, Габриела, Красимира и няколко деца.

Имало е вмешателство от родителите му, които не са одобрявали Габриела. Поради тази причина са се разделили за известен период от време, разказа Андонова.

„Родителите на Пейо са искали да вземат голямото дете и са твърдели, че Габриела не е добра майка. Те са създавали конфликта между двамата“, допълни още юристката.

Когато Пейо и Габриела са сключили брак, той е заявил, че ще гледа по-голямото ѝ дете като свое.

Делото за убийството на Пейо Пеев е само на шест дни, разпити все още не са извършени, защото двете обвиняеми са заявили, че се ползват от законовата възможност, която им позволява да дадат обяснение на по-късен етап.

Габриела Славова-Пеева бе пусната под домашен арест, за да гледа децата си. По думите на адвокатката до този момент обаче не се знае къде са те и все още не са при майка си. Красимира Трифонова остава задържана за убийството на Пейо Пеев.

Пред БНТ социалната министърка Иванка Шалапатова отбеляза, че органите за закрила на детето са свършили по закон своя ангажимент, а именно да се погрижат за децата на Габриела Славова.

„Що се отнася до децата, те са в сигурна семейна среда, което дори по смисъла на Закона за закрила на детето, Конвенцията на ООН за правата на детето, винаги най-доброто решение е тогава, когато в семейната среда има криза, особено от такъв характер, децата да бъдат в близка, най-вече в семейна среда и да не бъдат настанявани в специализирани институции, което преди години беше практика“, поясни Шалапатова без да дава подробности.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.