Николай Денков: Температурата е от 0 до 100 градуса, министри от ГЕРБ няма да има

Акад. Николай Денков, Асен Василев и Атанас Атанасов на връчването на втория мандат в президентството Снимка: Николай Литов

В разговорите с ГЕРБ има 2 елемента -„да гарантираме, че няма да има проблеми с администрацията, така че подготвяме съответния документ, и второто – персоналният състав“, разкри кандидатът за премиер

Температурата е от 0 до 100 градуса, лаконичен бе акад. Николай Денков, който като кандидат за премиер води преговори от името на ПП-ДБ за съставяне на кабинет. След близо 3 часа разговори в НС с Мария Габриел и представители на ГЕРБ той не даде подробности за дебата.

 Продължаваме да работим, оставете ни да си свършим работата, настоя той. И разкри, че в разговорите има 2 елемента. „Единият е да гарантираме, че няма да има проблеми с администрацията, така че подготвяме съответния документ, който да успокои всички, които са се притеснили. И второто – персоналният състав. Работим и по двата“, каза акад. Денков. 

„Министри от ГЕРБ като министри от ГЕРБ няма да има. Гледаме дали може да има по-добри експерти. Експерти и вие може да ми предложите“, обърна се той към медиите на въпрос дали в кабинета може да попаднат министри от ГЕРБ. И подчерта, че е важно да се намерят най-добрите хора за тези постове.

Малко по-рано днес номинираният за премиер с втория мандат Николай Денков намекна, че съпредседателят на ПП Асен Василев няма да бъде част от състава на проектокабинета, „но не е толкова лесно да се намери министър на финансите, който да може да свърши работа в тези трудни обстоятелства“. Денков заяви, че в кабинета не трябва да има партийни лица, а трябва да се привлекат експерти. ПП дълго време бе на обратна позиция – че експертен кабинет размива отговорността.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.