НЕЩО СЕ СЛУЧВА! Бил ли е Брендо в село Тлачене?

Няма категорични данни обявеният за международно издирване Евелин Банев – Брендо да е присъствал лично при заверяването на пълномощното в кметството на врачанското село Тлачене, съобщиха от пресцентъра на МВР след извършена проверка. 

Вчера кметът на населеното място, което е на около 20 километра от Бяла Слатина, Тошко Сашов каза, че не е разпознал търсения от 5 години Брендо. „Миналата година дойде в кметството. Поздрави, беше с още един човек, бяха облечени спортно с анцузи, с обувки кубинки, шапка имаше на главата. Поискаха от мен да им направя нотариална заверка, която ще им потрябва на следващия ден, за да го представлява някъде адвокат“, обясни Сашов.

От МВР допълниха, че пълномощното от името на Банев, изготвено в кметството на Тлачене е с дата май 2022 г.

Още тогава са били предприети оперативни действия за изясняване дали Евелин Банев е присъствал лично по време на заверката на документа при кметския наместник, но няма категорични данни той да е бил там лично.

Издирването на Евелин Банев продължава, уточниха от вътрешното ведомство.

През 2018 година Брендо беше обявен за международно издирване от българските власти, които не го откриха на адреса му, за да го отведат в затвора, след като получи 6 години затвор за пране на пари. Още тогава Румъния го издирваше заради 10-годишна присъда за наркотрафик, а в Италия го чакат 20 години затвор отново заради дрога по аферата „Кокаинови крале“.

Последната информация, която властите у нас официално имат за Евелин Банев, е от септември 2021 година, когато той беше задържан в Украйна. Оказа се, че той се е криел в страната с фалшиви документи. По-късно стана ясно, че е придобил и украинско гражданство, поради което не беше екстрадиран и у нас.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.