Не пускат депутати на БСП при областната управителка, те нахлуха

Не пускат БСП в сградата на областната администрация, за да се срещнат с областната управителка на София Вяра Тодева. Те обаче нахлуха вътре. Пред сградата има полиция и служители на СОТ.

В 14,30 часа пристигнаха депутатите Иван Ченчев, Борислав Гуцанов, Христо Проданов, Георги Гьоков, Смиляна Нитова и Ирена Анастасова, които искаха среща с Тодева. Не са имали уговорена среща с нея, но били уведомили, че ще дойдат. 

По-рано днес те изискаха в парламента документите за демонтажа на паметника, но по думите им не са видяли нищо съществено, само административни преписки без заповед за демонтажа.

На входа обаче им бе отказано да влязат. Депутатите се ядосаха, извадиха картите си на народни представители и предупредиха, че по закон не може да им бъде отказан достъп. След спор, продължил няколко минути обаче, вратата се отвори. Като според Иван Ченчев от БСП им е било отворено отвътре, а според служителя на администрацията – той е отворил със сила. 

Социалистите се качиха на шестия етаж, но така и не успяха да стигнат до Тодева, а горе се качи полиция. В крайна сметка те си тръгнаха доброволно. Не е ясно дали Тодева е била в сградата.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.