Народният театър „Иван Вазов“ посреща публика и в новогодишната нощ

В навечерието на новата 2024 година – на 31 декември, Народният театър „Иван Вазов“ поднася на публиката три представления, съобщават от културния институт.

От 19.00 ч. на Голяма сцена зрителите могат да гледат моноспектакъла на Деян Донков „Камбаната“ по едноименния роман на Недялко Славов. В новогодишната вечер в представлението ще участват на живо и музикантите от „Карандила“, които ще изпълнят лирическата музикална тема – песента на героя от произведението, Вено. Режисьор на „Камбаната“ е самият Деян Донков. Сценограф е Никола Тороманов, музиката е дело на Петя Диманова, видеодизайнът – на Марио Стойнов, а хореограф е Деян Георгиев. В образа на Лейла – любимата на персонажа, която се появява във видеокадрите, е Пламена Иванова.

Също от 19.00 ч. в Камерна зала публиката може да види моноспектакъла на Христо Мутафчиев „Боже мой“ по текст на Теа Денолюбова и с режисьор Стоян Радев. Това е и най-скорошната премиера на Народния театър. Спектакълът ни пренася в „Бар Рай (при Юда)“, където самотен мъж седи на маса, обръщайки се към останалите посетители. Мъжът е Христос или поне така твърди. Пиесата е донякъде вдъхновена от романа „Жажда“ на белгийската писателка Амели Нотомб, но е написана като напълно самостойна творба специално за Христо Мутафчиев от авторката Теа Денолюбова. Драматург на спектакъла е Мирела Иванова, а художник – Елица Георгиева. Звуковата картина е на Стоян Радев.

В 22.00 ч. на сцена „Музите“ Народният театър ще представи авторския движенчески спектакъл на известната румънска хореографка Андреа Гаврилиу „Фиеста“ – своеобразен пърформанс на празненство, позволяващ на всеки зрител да изведе свой собствен смисъл. В спектакъла участват Снежина Петрова, Пламен Димов, Явор Вълканов, Надя Керанова, Йоана Титкова, Елена Иванова, Асен Данков и Кире Гьоревски. Сценограф е Андреа Сандулеску, музиката е на Михай Добре, а тромпетист е Себастиан Бурнечи.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.