Народът се завръща: Над 700 екипа дежурни по пътищата

В последния от почивните дни за Великден се очаква интензивен трафик към големите градове. След 14 часа по пътищата ще има и засилено полицейско присъствие. Продължават и проверките за алкохол и наркотици.

Традиционно в по-късните часове в края на празничните дни на входовете на големите градове движението става по-натоварено. Тази година великденските празници съвпаднаха и с пролетната ваканция на учениците и затова се очаква по-интензивен трафик, предаде БНТ.

Над 700 екипа на Пътна полиция са разпределени да дежурят в страната. Ремонти и стеснения на пътните участъци забавят придвижването на много места по главните пътни артерии. Ограничения има по магистралите „Тракия“, „Хемус“, „Марица“ и „Струма“.

В Координационния център за безопасно движение по пътищата в реално време се следи пътната обстановка в страната, като специално внимание се определя на подстъпите на София, където се очаква движението да е най-интензивно.

„На Рождество, Възкресение и на 3 март се наблюдава най-интензивен трафик по републиканската пътна мрежа. Най-натоварени традиционно са „Хемус“, „Тракия“, „Струма“ и пътищата първи и втори клас“, обясни инспектор Георги Милев от Пътна полиция.

Очаква се засилен трафик и по граничните пунктове „Кулата“ и „Капитан Андреево“ заради завръщането на много българи от Гърция и Турция. И на двата гранични пункта са разположени достатъчно полицейски екипи, увери Милев.

„През изминалото денонощие МВР е ангажирало над 700 полицейски екипа, днес ще бъдат още повече. През всичките почивни дни се провежда и специалната полицейска акция, която следи за нарушители на пътя и водачи, управляващи превозни средства след употреба на алкохол и наркотици“, добави той.

Най-честото нарушение е превишението на максимално допустимата скорост, което е основен фактор при възникване на пътни произшествия.

„Нашият апел към водачите, които днес ще тръгнат на път, е: намалете скоростта, не предприемайте рискови маневри и поставяйте предпазните колани“, каза инспектор Милев.

Освен това той призова шофьорите да тръгнат на път по-рано, за да избегнат засиления трафик след 17 часа.

СДВР с мерки за сигурност преди дербито ЦСКА – „Левски“ на Националния стадион

Засега не са предвидени ограничения в движението по бул. „Цариградско шосе“ и Орлов мост във връзка с мача между „Левски“ и ЦСКА на Националния стадион днес. Срещата започва от 17:30 ч., а ако има ограничения, те ще бъдат моментни.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.