Наглост! Две стари кримки обират жилища на украинци в Бургаско (снимки)

Полицията в Бургас задържа двама криминално проявени мъже – на 49 и на 50 години, от Перник и Несебър, за крупна кражба от частен дом в областния град, обитаван от украинци. 

Двамата проникнали в жилището, разположено на първия етаж в бл. 196 в комплекс „Изгрев“, обитавано от 31-годишна украинска гражданка с предоставена временна закрила. От жилището е открадната сумата от 30 000 щатски долара и 10 000 украински гривни, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Говорителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева добави пред БТА, че парите били в скрин в спалнята, а кражбата е била извършена на 21 април 2023 г. След това двамата мъже се укрили в комплекс от затворен тип, разположен на територията на Несебър. По „горещи следи“ полицаите успели да разкрият самоличността на крадците и да ги арестуват на 24 април, а Районният съд вече е взел мярка за неотклонение задържане под стража.

При извършените претърсвания на обитаваните от криминално проявените мъже жилища в стените и в касите на вратите били намерени и иззети множество златни накити, колекционерски монети, мобилни телефони, часовници, специализирана електронна техника, технически инструменти и заготовки за преодоляване на заключващите устройства на вратите, както и големи парични суми в щатски долари и украински гривни.

Впоследствие било установено, че двамата задържани извършвали домови кражби от жилища, разположени както в Бургас, така и в цялата област, обитавани предимно от украински граждани. 

Мъжът от Несебър набирал информация относно набелязаните жилища, извършвал наблюдение, като подробно проучвал района и навиците на обитателите. По думите на ръководителя на Районна прокуратура в Бургас Мария Маркова пред NOVA двамата мъже са получили информация за конкретния апартамент в „Изгрев“ от своя роднина, която работи в агенция за недвижими имоти, отдаваща жилища под наем предимно на украински граждани.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.