Начо Пантелеев, който уби в катастрофа Ферарио Спасов: Извинявам се, голяма трагедия

Той се яви в съда в Горна Оряховица, защото бил обвинен в притежание на наркотици преди 1 г.

24-годишният Начо Пантелеев, обвинен за катастрофата, при която в събота загина футболният треньор Ферарио Спасов, не си спомнял части от инцидента. Това заяви пред NOVA адвокатът на Пантелеев – Венцислав Фоти.

За пръв път след катастрофата проговори и самият обвиняем, който се извини и определи случилото се като трагедия.

„Извинявам се, това е голяма трагедия“, бяха думите на Панталеев. 

„Има много неясни гледни точки около ПТП-то. Искаме да съдействаме напълно на разследването. Той ще даде подробни показания. Това е една трагедия, при която предполагам, че и той има вина“, допълни адвокатът.  

Днес Пантелеев се яви в Районния съд в Горна Оряховица, но по друг повод – оказа се, че преди година 24-годишният мъж е бил обвинен в притежание на наркотици. 

Отделно от това той се яви и в полицията по-рано днес, за да бъде разпитан след среднощната акция, която се проведе в дома му по съмнения, че притежава оръжие заради негови кадри в социалните мрежи. Полицаите така и не намерили нито оръжие, нито други незаконни вещи в дома му.

Междувременно стана ясно, че наблюдаващият прокурор по случая Йордан Кожухаров не е отнел шофьорската книжка на обвинения мъж от Лясковец. Пантелеев нямал и забрана да напуска страната, твърдят източници на NOVA. 

Самият Кожухаров в кратък коментар пред медиите по-рано опроверга това и обясни, че физически шофьорската книжка на обвинения е взета веднага след инцидента.  

По-рано днес изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов се срещна с великотърновския прокурор, пуснал на свобода с подписка Начо Панталеев. За тези си действия Кожухаров обясни, че прокуратурата няма как да знае с каква скорост е карал Пантелеев, без да има експертиза. Според свидетели скоростта във фаталната нощ е била около 150 км/ч.

Катастрофата, при която в събота загина Ферарио Спасов, стана на прав и широк пътен участък в посока София, при мокър асфалт и засилен трафик. 24-годишният шофьор с 16 месеца стаж карал мощна германска кола. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.