На косъм от нов бой: „Възраждане“ обсадиха Явор Божанков на трибуната

Явор Божанков от ПП-ДБ излезе на парламентарната трибуна, за да обясни защо не е гласувал „за“ Делян Пеевски да стане част от комисията по конституционни въпроси Снимка: Велислав Николов

На крачка от ново спречкване бяха депутатите в зала. Дотам се стигна, след като Явор Божанков от ПП-ДБ излезе на парламентарната трибуна, за да обясни защо не е гласувал „за“ Делян Пеевски да стане част от комисията по конституционни въпроси.

След като вотът за Пеевски мина, на трибуната излезе колегата на Божанков Искрен Митев. Той обвини хората на Костадин Костадинов в лицемерие, тъй като те не се включиха във вота. Така кворумът падна и гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС и „Има такъв народ“ стигнаха.

На крачка от ново спречкване бяха депутатите в зала
На крачка от ново спречкване бяха депутатите в зала Снимка: Велислав Николов

Веднага след Митев на трибуната излезе Божанков. Той обаче не можа да се изкаже, тъй като бе обсаден от депутатите на „Възраждане“. На 1 юни, когато имаше спречкване между възрожденците и ПП-ДБ, Костадинов заяви, че той и хората му повече няма да допускат Искрен Митев, Явор Божанков и Манол Пейков да говорят от парламентарната трибуна. Тогава очилата на Веселин Вешев от „Възраждане“ паднаха в жертва на напрежението, а Пейков се оплака, че е бил одран по лицето. 

Божанков веднага бе заварден от квесторите, а към него се стекоха хората на Костадинов, начело с Деян Николов и Стоян Таслаков. Самият Костадинов също се впусна.

20 минути почивка пусна председателят на НС Росен Желязков, за да се успокоят страстите в залата.
20 минути почивка пусна председателят на НС Росен Желязков, за да се успокоят страстите в залата. Снимка: Велислав Николов

„Как няма да говоря? Защо да излизам? Къде да ходя? Ти ще казваш дали да говоря?“, чу се да пита Божанков, а отстрани се чуваха викове „Слизай веднага оттам“, „Веднага изчезни оттам“, „Нямаш право да говориш“. Междувременно Божанков ги засне с телефона си.

20 минути почивка пусна председателят на НС Росен Желязков, за да се успокоят страстите в залата.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.