МВР: Жертвата е търсила помощ от неправителствени организации

Личен конфликт е причината за убийството на младата жена, чието тяло бе намерено в багажник на автомобил, каза пред журналисти главният секретар на МВР Петър Тодоров.

„Жертвата е търсила помощ от неправителствени организации“, това заяви на брифинг на МВР вътрешният министър Иван Демерджиев по повод на убийството на 32-годишната жена, намерена в багажник в София. 

„Няма подаден сигнал от младата жената към органите на МВР. Тя е споделяла опасенията си със своите близки“, заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров. 

Според него на 3 април е постъпил официалният сигнал от нейни близки, че нямат контакт с нея и не се е явила на среща, на която е трябвало да вземе детето си. С мъжа са имали познанство в близки отношения, съобщи Петър Тодоров. 

„Започнала е активна работа на служителите на полицията и СДВР, буквално след няколко часа задържаме лицето, което имахме подозрения, за съжаление открихме трупа на жената. Те са имали близки отношения и основната версия е, че в резултат на тази връзка възниква противоречие, което е довело до убийството на жертвата“, допълни главният секретар на МВР.

Тялото на 32-годишна жена е намерено снощи в столицата. То е открито в столичния квартал „Захарна фабрика“ в багажник на автомобил, оставен в автосервиз на приятел на заподозрения за убийството.

От първия момент въпреки че това се водеше отвличане, ние го водехме като убийство, заяви главният секретар на МВР.  

Вече има образувано досъдебно производство.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев коментира, че проблемът с домашното насилие ескалира.

„Нужна е по-добра комуникация между институциите и неправителствения сектор. Имало е данни, че жертвата е потърсила помощ от НПО, но сигналът не е стигнал до МВР“, посочи Демерджиев.

Заподозрян за смъртта ѝ е 34-годишен мъж, с когото жертвата работила в мобилен оператор.

По неофициална информация жената е оставила бележка в офиса си с името на заподозрения.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.