МВР министърът: Изключително съм гневен на войната по пътищата!

„Аз лично съм изключително гневен на всичко, което се случва по пътищата. Затова за мен справянето с този проблем е приоритет“!

Това каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който проведе среща с роднини на загинали при пътнотранспортни произшествия.

Той се запозна с всеки един от случаите на присъствалите на срещата и пое ангажимент да проследи развитието му, както и какви мерки са предприети от органите на реда. Вътрешният министър застана твърдо зад предложенията за промени в Наказателния кодекс, с които причиняването на смърт на пътя след употреба на алкохол и наркотици да се счита за умишлено убийство. „В крайна сметка решението ще се вземе от Народното събрание, но усещам, че има нагласа това да се случи“, уточни той.

Министър Стоянов беше категоричен, че борбата с войната по пътищата в момента е приоритет не само за МВР, но и за цялото правителство и „ в момента всички институции са фокусирани върху тази тема“. Той посочи, че Министерството на вътрешните работи е представило комплекс от мерки, свързани с безопасността на движението.

Снимка: МВР

В срещата участваха още директорът на главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Атанас Илков, представители на КАТ, както и отговорните за законодателните предложения дирекции в министерството.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.