Млада жена роди близнаци, първото проплака още в колата на път за болницата

Млада жена роди момиченце в кола до гара Филипово в Пловдив, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ. 

Бебето било изродено от бащата. Впоследствие жената, която носела близнаци, родила със секцио и второто си бебе в родилното отделение на АГ клиниката на УМБАЛ „Св. Георги“.

Сигнал за родилката е приет около 10.30 ч. в Бърза помощ. На място веднага е изпратен спешен екип, който помогнал на жената и веднага я транспортирал до болницата, съобщи д-р Сара ал Юсеф от Центъра за спешна помощ в Пловдив.На място родилката била поета от екипа на АГ клиниката на университетската болница.

Оказало се обаче, че ситуацията е спешна и животозастрашаваща за нероденото близначе. Затова началникът на клиниката проф. Д-р Екатерина Учикова взела решение за спешно секцио. Второто момиченце се е родило в добро общо състояние, добре е и майката, уточни проф. Учикова. Според нея ситуацията била много екстремна, а подобно раждане не се случва често. Родилката е била в 34-та гестационна седмица и бебетата са се родили преждевременно. Операцията е продължила около 40 минути. Това не е първо раждане за жената, семейството има и друго дете. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.