Медведев заплаши с руски свръхзвукови ракети, заради заповедта за арест на Путин

Зам.-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев заплаши с руски свръхзвукови ракети прокурора Хан и съдиите от Международния наказателен съд в Хага, издали заповедта за ареста на руския президент Владимир Путин.

В профила си в Телеграм той посочва, че последствията от решението на магистратите от Хага по отношение на международното право ще бъдат „чудовищни“, след като са решили да съдят президент на ядрена държава, нечленуваща в МНС, както САЩ и други страни.

„Уви, господа, всичко е от Бога – и ракетите. Напълно можете да си представите насочване на хиперзвуков носител от Северно море от руски кораб към зданието на съда в Хага“, заплаши Медведев. И продължава, като предупреждава магистратите, че въпросната ракета няма да бъде свалена.

„И понеже съдът е просто една лоша международна организация, а не население на държава от НАТО, затова и война няма да започне. Ще се уплашат. И никой никого няма да жали. Така че, граждани на съда, внимателно гледайте към небето“, продължава със заплахите Медведев.

Бившият президент на РФ прави извода, че наблюдаваме окончателното разрушаване на системите на международното право, като посочва че тези институции и преди не са били особено ефективни. „Конвенции и различни международни актове днес се приемат трудно, налице е пълна ангажираност и диктат на групата на англосаксонските държави“, констатира още Медведев.

„Главният порок на системата международното публично право е в нейната неефективност. Страните не желаят да изпълняват пристрастни актове на Генералната асамблея на ООН, да налагат вето над решенията на ООН и напускат различни институции на ООН. Причината е в тяхната несправедливост, основана на недопустимостта на принудата от страна на суверенни държави спрямо други суверенни държави“, твърди Медведев.

И прави заключението, че Международният наказателен съд, създаден на базата на Римския статут, е никому ненужен, тъй като в него и не членуват едни от най-големите държави.

„Кого е привлякъл към отговорност? Трийсетина никому неизвестни лица. С други думи, ефективността от неговата дейност е нулева, това не е Нюрбергският и Токийският трибунал. Или даже съмнителният трибунал за Югославия“, казва още Дмитрий Медведев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.