Мъжът, счупил челюстта на младеж на плаж „Градина”, е 21-годишен полицай в изпитателен срок

Полицай е задържан за побоя над момчетата край заведение на плаж „Градина“, съобщи главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев.

Задържаният е на 21 години, полицай е от ноември миналата година – служител на Четвърто районно в Бургас, който работи в патрулно-постовата дейност. В момента е в изпитателен срок.

Той е задържан е за 24 часа. От вътрешното министерство увериха на брифинг, че полицейският служител ще си понесе последствията.

Преди дни 19-годишният студент Владимир Радев и негов приятел – Валентин Захов, разказаха, че са безпричинно бити по време на парти. Челюстта на Радев е била счупена на три места след удари с бокс на Джулай морнинг.

Те споделиха, че се забавлявали в заведение на плажа, но се изморили и решили да поседнат на ремарке, което мислили, че е част от декора на заведението. Ремаркето се обърнало, а пицата, която била сложена върху него, паднала. Тогава дошъл мъж с жилетка на охранителна фирма и им се скарал. Момчетата предложили да му дадат пари за нова пица, но последвал „отвратително силен шамар“ върху Захов. Приятелят му Владимир се притичал на помощ и попитал защо охранителят го е ударил, от което последвал удар с „проблясващ метален предмет“ и по Радев.

Потърпевшите са предоставили снимки на агресора, които били разпространени в полицейски групи и различни формати. Така и била разкрита неговата самоличност, каза Кангалджиев пред журналисти.

Той е категоричен: „Подобно поведение и действия на служители на МВР няма да позволим. За действията си този служител ще понесе цялата строгост на закона“.

Предстои повдигане на обвинение.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.