Мая Манолова каза дали ще се кандидатира пак за кмет на София

Мая Манолова обяви, че няма да се кандидатира за кмет на София, но формацията ѝ имала ляв кандидат.

Утре ще представим кандидатурата ни за кмет на София. Има нужда от силен ляв кандидат, от обединена обща кандидатура, която да не е удобна на ГЕРБ и Борисов, заяви Манолова от „Изправи се БГ“ по БНТ. Аз не съм кандидат за кмет, но „Изправи се. БГ“ ще издигне много силен кандидат. Утре ще стане ясно. Това е човек, който е познат в София, водил е битки за столичани, има опит в управлението, каза още тя. 

Виждаме двама кандидати на десницата, зад които наднича Бойко Борисов. Приличат и двамата на първите резерви на ГЕРБ. На Борисов може да не му се наложи да извади титуляр, може ГЕРБ да подкрепят някой от вече издигнатите кандидати – Васил Терзиев или Вили Лилков, обясни Манолова. 

Като коментира кандидатурата на Терзиев, Манолова определи каузата му като неясна. Това, което се чува до момента, е разговор за миналото. Той не е казал нищо за София. През тези 4 години, от 2019-та досега, не съм чула някоя кауза за София, зад която да е застанал Терзиев, допълни тя. 

По думите ѝ кандидатурата на Вили Лилков има за цел да се разедини десният вот. 

Според Манолова левият кандидат за столицата трябва да даде знак на цяла България, че протестите срещу модела ГЕРБ и Бойко Борисов не са забравени.

Припомняме, че Мая Манолова беше кандидатка за кмет на София на предишните местни избори и отиде на балотаж с Йорданка Фандъкова, но загуби.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.