МЪЛНИЯ! Жената на Мартин Нотариуса е служителка на ГДБОП

Главният секретар на МВР Живко Коцев потвърди току-що, че съпругата на Мартин Божанов-Нотариуса, който беше убит показно снощи в столичния кв. „Горна баня“, е служител на ГДБОП.

Гергана Божанова, която в момента е в отпуск по майчинство, е била уволнявана един път от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, но е обжалвала отстраняването си в съда и магистратите са отсъдили в нейна полза, след което е била възстановена на работа.

50-годишният Мартин Божанов, известен на МВР и прокуратурата за имотни измами и срещу когото има подадени сигнали, че е заплашвал магистрати, бе застрелян снощи около 19.20 часа в затворен жилищен комплекс, изграден на мястото на бившите дипломатически тенискортове в Горна баня. По информация на очевидци, Нотариуса е убит пред очите на съпругата си и двете им деца – едното на 4 г., а другото – бебе.

Главният секретар на МВР обяви, че днес предстои втори оглед на мястото на убийството. За момента е ясно, че със сигурност Божанов е станал жертва на стрелба с огнестрелно оръжие. Какъв тип е то и от какъв калибър, тепърва ще се уточнява, каза още Коцев.

Днес разследващите ще се опитат да установят и къде точно е бил позициониран стрелецът – в или извън комплекса, в който се е намирала жертвата.

„Открити са доказателства, относими към производството. Установени са ценни свидетели. Има предположения за мястото, откъдето е произведена стрелбата. То ще бъде огледано, за да се установи посоката на оттегляне и мястото. Близо е до комплекса и ще се установи къде е бил позициониран стрелецът. Касае се за стрелба с огнестрелно оръжие, по свидетелски показания – 2 или 3 изстрела“, посочи Живко Коцев.

Той допълни и че тепърва разследващите ще проверяват миналото на жертвата и в какви скандали е бил замесен.

„Трябва да съберем достатъчно информация, която да се анализира, и едва тогава да уточним конструкцията на версиите“, уточни главният секретар на МВР.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.