МЪЛНИЯ! Правят обиск на имотите на Мартин Нотариуса. Жена му подала сигнал почти цял час след убийството

Странни факти около убийството на Мартин Божанов-Нотариуса започнаха да излизат на втория ден след покушението.

Потвърдено е от разпити на свидетели и записи от охранителни камери, че убийството е извършено около 19:20 ч. Сигналът за стрелбата обаче е подаден на тел. 112 от съпругата му след 20 часа, тоест около 50 минути по-късно.

Междувременно днес БНТ съобщи, че обиски в много имоти на територията на София и в околностите на столицата са извършени след убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.

Според източници на телевизията при тях са открити са документи, които доказват, че Божанов притежава скъпи имоти извън страната. Придобиването им, както и произхода на средствата, ще бъдат проверявани допълнително.

50-годишният Мартин Божанов, известен на МВР и прокуратурата за имотни измами и срещу когото има подадени сигнали, че е заплашвал магистрати, бе застрелян на 31 януари около 19.20 часа в затворен жилищен комплекс, изграден на мястото на бившите дипломатически тенискортове в столичния кв. „Горна баня“. Нотариуса бе убит пред очите на съпругата си Гергана Божанова и двете им деца – едното на 4 г., а другото – бебе.

Вчера главният секретар на МВР Живко Коцев потвърди, че съпругата на Мартин – Гергана Божанова е служителка на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, но в момента е в отпуск по майчинство. По-късно от вътрешното ведомство уточниха, че съпругата на застреляния Мартин Божанов е спечелила конкурс за назначаване на държавна служба в МВР на изпълнителска длъжност в ГДБОП. Това е станало на 20 май 2021 г.

С предложение на тогавашния директор на ГДБОП главен комисар Калин Стоянов до министъра на вътрешните работи тогава – Бойко Рашков, нейното служебно правоотношение е прекратено, считано от 2 август 2021 г.. Причината е отказ за издаване на разрешение за достъп до класифицирана информация.

Гергана Божанова обаче завежда дело и с решение на Административен съд-София град от 18 октомври 2021 г. и потвърдено с ново решение от 24 март 2022 г. на Върховния административен съд, тя е възстановена за държавен служител-стажант в МВР, считано от 11 май 2022 г.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.