Мълния! Мария Габриел поиска оставката на Иван Гешев

Мария Габриел поиска предсрочното отстраняване на Иван Гешев от поста главен прокурор заради уронване престижа на съдебната система. Това стана по време на днешната среща на кандидатката за премиер на ГЕРБ с представители на ГЕРБ-СДС, по време на която очерта приоритетите на своя бъдещ кабинет.

Първото, което ще направи министърът на правосъдието в моето правителство, е да внесе искане във Висшия съдебен съвет за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев за уронване престижа на съдебната власт, каза еврокомисарката.

Габриел благодари на ГЕРБ за подкрепата.

„За мен е истинска чест да застанем пред цяла България и да кажем, че искаме работещо правителство. България, която е обединена и ясно отстоява своето място в ЕС и НАТО, но и носи решения за грижите на българските граждани“, отбеляза Габриел и продължи:

„Изправям се с чувства на гордост и скромност заедно с вас, защото в последните 14 години сме работили и постигали резултати и в рамките на моите дейности, свързани със законодателната и изпълнителната политика на ЕС“.

Тя беше категорична, че ключовата дума при разговорите с другите партии ще бъде „диалог“.

„Днешното ми първо послание е да работим заедно за бъдещето на България и за най-високия кредитен рейтинг – трите А-та – амбиция, авторитет в Европа и ангажимента към хората“, каза още Мария Габриел.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.