МЪЛНИЯ! Арестуваха общински съветник от „Възраждане“

Полицията арестува общински съветник от партия „Възраждане“ по подозрение за участие в схема за купуване на гласове, съобщи Нова тв.

Димитър Димитров, който беше избран миналата седмица за член на общинския съвет в Земен, е задържан тази сутрин от полицията в Перник. Арестът е след разследване на телевизията за множество адресни регистрации преди местния вот.

Седмици преди изборите в Земен са регистрирани 180 души. Част от тях са били на адреса на Димитров. Пред Нова тв той обяснява, че не помни колко са били, но уговорката, че един ще му поддържа двора, а друг – ще довърши жилището.

Проверка установява, че има новорегистрирани и в околните села, дори и на адреса на Жаблянския манастир. Част от тях вече са дерегистирани.

Самият Димитров отрича да е участвал в схема за купуване на гласове. След като бе задържан, той заяви, че не се притеснява.

Според източници на Нова тв над 50 заявления за гласуване са били подадени от един и същи IP адрес.

Вътрешният министър Калин Стоянов потвърди изнесеното в разследването на телевизията и коментира, че е възможно част от дерегистрираните да са успели да упражнят правото си на глас. 

„По случая има образувано досъдебно производство. Имах възможността да изгледам репортажа. По производството се работи и в момента. Предполагам, че ще излязат множество документни престъпления. Потвърждавам част от фактите, другите се проверяват”, уточни министърът в интервю за NOVA в неделя.

„По наша инициатива успяхме да дерегистрираме голяма част от въпросните лица. За съжаление, вероятно има такива, които са упражнили правото си на глас”, посочи Стоянов.

Позицията на „Възраждане“ е, че срещу е в ход политическа репресия.

„Кандидатът ни в Земен се изправя на балотаж срещу бившия директор на жандармерията от ГЕРБ. Понеже „Възраждане“ ще спечели балотажа в Земен, ГЕРБ активират добре познатите им мутренски практики. Бившият шеф на жандармерията ползва жандармерията за политически натиск. Сега какво трябва да очакваме? Да арестуват и другите ни кандидати в Габрово и в Банкя?“, заявяват от партията.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.