„Малка палава пеперудка“, „некадърен врачок“… Вижте с какво се занимават депутатите в парламента

Нов скандал в парламента прекъсна заседанието на народните представители и се наложи те да охладят страстите и да излязат в почивка. Напрежението се покачи, когато Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ нарече Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“ „малка палава пеперудка“ и „некадърен врачок“.

Ананиев взе думата и отговори, че наистина е бил „в една друга партия“ – Движение „България на гражданите“ (на Меглена Кунева, б.а.) и ВОЛТ. А от времето в ДБГ помнел как Йорданов ходел да се моли „на колене“ на Меглена Кунева „да вземе сина му в парламента“.

„Твърде лично стана“, репликира го водещият заседанието Росен Йорданов от ГЕРБ-СДС.

Йорданов отново взе думата и каза, че по онова време синът му бил ученик в Италианския лицей и за да кандидатства в университет, трябвало да изкара стаж. Завършил е международни отношения и японистика в елитния Лондонски икономически университет (LSE), посочи още депутатът на Слави Трифонов. Като междувременно вметна, че „ние направихме грешката да издигнем кандидатурата на Меглена Кунева за президент“. Когато поискал да вземе сина му на стаж в парламента обаче, тя се отнесла „човешки“.

Председателят на НС Росен Йорданов даде 15-минутна почивка „за успокояване на страстите“, след като Йорданов заплаши колегата си Ананиев. 

„Аз имам малко кофти характер… Не е добре да се срещнем насаме“, каза той.

„Нека вендетата остане тук“, репликира го председателстващият.

През 2022 г. Тошко Йорданов получи наказание за обида в пленарната зала, след като отново нарече Настимир Ананиев „врачок“. Думата идва от „врач“ – народен лекар, знахар.

Спорът между двамата днес възникна по време на изслушването на вътрешния министър за наводненията.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.