Махленски скандал в парламента: Депутати се обиждаха на „късопишков“, „простак“ и „утайка“

Вижте как си прекарват времето в пленарната зала българските народни избраници! Над един час продължава обсъждането на един член от Правилника за дейността на Народното събрание по време на днешното заседание. Дебатът вместо за нормативни разпоредби се съсредоточи върху „Коцето Късопишков“, пише Офнюз.

Фразата е на издателя Манол Пейков, който е депутат от „Продължаваме промяната – Демократична България“. Всичко започна при обсъждането на идеята да има или не комисия за семейните политики (идея на ПП-ДБ). Очаквано групата на „Възраждане“ съзря в това предложение на „доносническа България“, както Костадинов нарича ДБ, защита на интереси на НПО-та.  

На това изявление реплика взе Явор Божанков, който пък припомни, че „жената на Копейката“ взима пари с НПО от „зла чуждестранна верига“. В изказване Костадин Костадинов нападна Божанков, че за 15 минути сменил лява с дясна партия. След това на трибуната излезе Манол Пейков, който призова групата на „Възраждане“ да се държи възпитано в зала, защото и хората в ПП-ДБ имали въображение за измисляне на креативни имена. Депутатът използва едно такова – „Коцето Късопишков“.

След това Костадинов се засегна и поиска лично обяснение, в което нарече Пейков „простак“, „доносник“  и „утайка“ и дори се закани, че той щял да „изхвърли утайката“. След размяната на реплики в зала напрежението в НС се изостри, заради което председателят парламента Росен Желязков даде почивка. Така заседанието бе прекъснато, а същинската законодателна работа продължава да буксува.

След края на почивката Желязков наложи забележки на Пейков и Костадинов.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.