„Леопардът притича пред нас и се шмугна в храстите“: Хищник избяга от зоопарка в Стара Загора

Леопард е избягал от Зоопарка в Стара Загора около 10:30 ч. днес. Посетителите на зоологическата градина са били евакуирани, съобщава местният сайт stz24.com.

„Платихме си билети, за да влезем в зоопарка, но секунди след влизането охраната ни помоли да напуснем обекта, тъй като леопарда е избягал. Евакуираха всички хора, дойдоха извънредни патрули“, каза пред bTV Надежда Георгиева, която дошла в зоологическата градина със семейството си.

„В 10:29 ч. си купихме билети за зоопарка. Влязохме и от барчето встрани решихме да си купим кафе. Когато излязохме, охраната каза, че се изпуснали животно – леопард. Евакуираха всички. Вътре има майки с деца. Хората трябва да бъде по-отговорни, когато влизат да хранят животни“, каза Георгиева.

Хищникът е избягал около 10:30 ч.

Официална позиция от зоопарка и Община Стара Загора няма и не отговарят на обажданията. На място са пристигнали екипи на МВР.

„Леопардът притича пред нас по алеята и се шмугна в гората“, каза един от посетителите.

От зоопарка предупредиха хората да избягват и територията на парк „Аязмото“, предаде Bulgaria ON AIR.

Преди малко повече от месец в същата зоологическа градина пони отхапа част от 2 пръста на бременна жена. От общината проследили записите на охранителните камери и твърдят, че преди инцидента жената и хората с нея са минали поне покрай две табели, които забраняват на гостите да хранят и да дразнят животните.

Жената, която е от Пловдив и била към края на бременността си, може би не се е съобразила с тази забрана, поради което е пострадала. Ани споделила пред адвоката си, че посегнала да погали понито, което обаче й отхапало два пръста от лявата ръка.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.