Лена във Фейсбук: Бойко отклонява вниманието от „Турски поток“ с реплики за Алексей Петров

Бившата депутатка и бивша началничка на кабинета на Кирил Петков от времето му на премиер, Лена Бориславова, излезе с хаплив коментар след разкритието на Бойко Борисов, че е имало срещи с Алексей Петров за сформирането на правителството.

„Алексей Петров беше близък с бащата на Кирил Петков, с тях. И той, като всички нас, Бог да го прости, търсеше варианти да се направи нещо стабилно след тези пет поредни ли, колко избори бяха, поне за важната законодателна рамка да е факт. Аз винаги казвам истината. Така че срещи сме провеждали – с него, той с тях, обратно. За да може някакво дори крехко доверие да си имаме“, коментира лидерът на ГЕРБ в кулоарите преди първото заседание на парламента в новия политически сезон.

Без да назовава името му, Бориславова прави извода, че лидерът на ГЕРБ се опитва да отклони вниманието от разследването на прокуратурата по „Турски поток“, подписан по времето, когато той беше министър-председател.

„В опит да отклони вниманието от разследването на Турски поток и изнервен от георадара на Хемус, някой претопля и пренаписва истории с бившите си верни крими другари!“, гласи коментарът на Лена Бориславова във Фейсбук.

А на старта на пленарното заседание Борисов коментира пред медиите, че с „Турски поток“ е защитил националния интерес, след като всички газови връзки са минавали само през Турция и Гърция.

„Считам, че „Балкански поток“ във времето, когато Турция и Гърция, натовски държави, направиха всичко възможно да изолират България от трасетата за пренос на газ, всичко минава през Турция и Гърция, ние успяхме да се преборим и да си направим „Балкански поток“, който е 100% държавен“, каза бившият премиер.

Повод за думите му бяха публикувани от НПО „Антикорупционен фонд“ данни, в които се твърди, че има писмо на руски политик, който споменава изграждането на газопровода. Вчера от Софийската градска прокуратура се самосезираха по повод разпространената в медии информация с твърдения за нарушения.

Премиерът Николай Денков пък каза пред журналисти в кулоарите на парламента днес, които го попитаха за „Турски поток“, да пренасочат въпросите си към „Антикорупционния фонд“, а след това „да се отиде по надлежния ред“. „Докато прокуратурата не провери дали има нарушение на закона, всичко друго са възможности, които няма да доведат до резултат. Трябва да е ясно, ако има нарушения, какви са, и тогава да се видят последствията“, настоя той. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.