Кучетата, нахапали до смърт санитарка от Долна Оряховица, били отглеждани в частен имот

Смъртта на 39-годишната жена от Долна Оряховица е причинена от кучета, отглеждани в намиращ се наблизо частен имот, съобщиха от Окръжната прокуратура във Велико Търново, под чието наблюдение се води разследването.

Досъдебното производство е образувано в Районното управление на МВР в Горна Оряховица.

Сигналът за откритото безжизнено тяло на жената е изпратен около 8:00 часа на телефон 112 от съседи. То е намерено на черен път в покрайнините на града, като при първоначалния оглед са констатирани следи от разкъсни рани, причинени от животни. Според спешните медици най-вероятно смъртта е настъпила след остра кръвозагуба от разкъсана централна артерия.

Данните към момента сочат, че нараняванията по тялото на починалата жена, която е работила като санитарка в болницата в Горна Оряховица и се е връщала от нощна смяна, са били причинени от кучета, отглеждани в намиращ се наблизо частен имот. 

В него са открити 3 кучета, които към момента са под постоянен полицейски надзор, като е констатирано, че имат зацапвания от червена течност по тялото. Извършват се активни действия по залавянето на четвърто куче, отглеждано в имота с останалите три.

Обективните находки по делото ще бъдат подложени на експертен анализ.

Разследването се провежда под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Велико Търново, като към настоящия момент са извършени множество процесуални действия – оглед на местопроизшествие в присъствието на наблюдаващия прокурор и съдебен лекар, разпити на свидетели, назначени са експертизи, както и други неотложни действия по разследването.

39-годишната жена има 15-годишен син. 

През лятото на 2021 г. в Долна Оряховица ротвайлер нападна и рани тежко двама души. При опит за залавяне на кучето се стигна до стрелба и 10-часово преследване.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.