КТ „Подкрепа“ се готви за протести срещу Бюджет 2023

Подготвят се протести, които най-вероятно ще бъдат проведени следващата седмица, и то не само в София, обяви икономическият съветник в Конфедерация на труда „Подкрепа“ Ваня Григорова във връзка с обсъждането на проектобюджета за 2023 година:

„Водим разговори с нашите структури кой, къде и доколко е склонен да премине към безсрочни стачни действия. Виждаме, че управляващите се опитват да прокарат възможно най-бързо законопроекта за Бюджет 2023 през Народното събрание. Т.е. ние нямаме време, ако някой е недоволен от трудовото си възнаграждение, то сега е моментът да настоява за увеличаване на минималната работна заплата и за увеличаване на собствената си заплата“.

КТ „Подкрепа“ единствена от социалните партньори не подкрепи проектобюджета на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

За днес следобед в зала „Изток“ на Народното събрание е насрочено съвместно заседание на комисиите по бюджет и финанси и по труда и социалната политика за първо четене трите законопроекта – за Държавния бюджет, за бюджета на Държавното обществено осигуряване и за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2023 година.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.