Господарката на преференциите от ГЕРБ пита МВР за… преференциите на опонентка

Ти да видиш! Примата на преференциите Славена Точева от ГЕРБ е пратила въпрос до вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев срещу колежката си и опонент от варненския избирателен район Стела Николова (ПП-ДБ) – дали са налични сигнали за зависимости и обвързаности на Николова с местния бизнес и как е финансирала последната си предизборна кампания.

Повод са многото преференции, които тя получила. Така Точева, която от април 2021 г. до април 2023 г. увеличи преференциите от около 6000 до 10 155, съответно изкатери от 25-тото място до челните позиции листата на ГЕРБ, атакува Николова, чийто най-добър резултат е 5600 лични предпочитания (юли 2021 г.; на последния вот получи 3862), пише „Сега“.

В допълнение – Николова години преди да влезе в политиката бе популярен граждански активист с многобройни каузи във Варна. А Точева бе напълно неизвестна, прочу се именно с преференциалните триумфи. Традиционно за нея гласуват хора от селата – очевидно много я харесват. Всичко това обаче е доста подозрително не само за безпристрастните наблюдатели, а и за разследващите органи – срещу Точева се водят поне три производства за купуване на гласове, разпитвани са замесени хора и т.н.

Точева и Николова често се захапват задочно в социалните мрежи. Николова бе поискала оставката на Демерджиев за бездействие около Точева. А сега получи контраатака. Във въпроса на Точева може да се забележи и злъч по детински – твърди, че в родното си село Царевци Николова получила едва три преференции. „Щом броят на моите преференции се смята за съмнителен, то е редно и тези, получени от лицето Стела Николова, също да бъдат проверени“, пише тя. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.