Кьовеши се задейства: Разследва измама с 2,6 млн. европари в Бойчиновци

За обиски по разследване за възможна злоупотреба с европейски средства по проект за ремонт на общинска пътна мрежа в община Бойчиновци съобщи Европейската прокуратура.

Претърсванията са извършени на множество места в България по-рано този месец, включително в обекти на фирми, участващи в строителството, както и в административни офиси на община Бойчиновци. Иззети са множество документи и са разпитани свидетели, се посочва в съобщението.

Според разследването на 9 юли 2019 г. община Бойчиновци е сключила договор за финансова помощ с Държавен фонд „Земеделие“, свързан с изпълнението на проекта на стойност 2,6 млн. евро по програмата на ЕС за развитие на селските райони. В договора е посочено, че срокът за усвояване на средствата и за подаване на искането за окончателно плащане е 36 месеца от датата на подписването. Оттогава срокът е удължаван няколко пъти, но досега няма данни договорените дейности да са изпълнени, нито проектът да е приключен.

Разследването се извършва с подкрепата на Главна дирекция „Национална полиция“ и цели да се установи естеството и степента на предполагаемите престъпни действия, се допълва в съобщението.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.