Костадин Костадинов към президента: Някой Ви е заблудил, че ще сме опозиция, ние искаме да управляваме

На консултациите за съставяне на правителство при президента Румен Радев и преди политическата рулетка да е завъртяна лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов поиска третия мандат. 

Не знам кой Ви е заблудил, но ние никога не сме казвали или заявявали, че ще бъдем опозиция в 49-ото НС. Напротив, ние сме готови да управляваме„, заяви той в отговор на Радев, който ги определи като опозиция с важна роля.

Костадинов за пореден път изтъкна, че са готови със състав на кабинет.

Радев пък заяви, че  49-ото НС най-малко трябва да приеме бюджет. Той попита и представителите на „Възраждане“ колко време е нужно на парламента, за да свърши важните за страната задачи.

Костадинов се съгласи, че е важно да се приеме бюджет. От думите му стана ясно, че няма да подкрепят законопроектите, които влязоха в законодателната програма на ПП-ДБ. В типичния си стил той заговори за „държавен преврат“, което според него било желанието за приемане на законите за Еврозоната. 

В края на откритата част Радев съобщи, че очаква отговор от ЕК за поисканото от НС предоговаряне на ПВУ в частта енергетика до края на месеца.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.