Кошмарни подробности: Преди да застрелят Кирил, убийците му го измъчвали

Мъжът, който бе открит в морга в София с фалшиви документи, е Кирил Русев. Той се е занимавал с финансова и търговска дейност и не е бил криминално проявен. Преди да бъде застрелян, е бил измъчван.

На 4 януари 49-годишният мъж бил поканен да посети имот на единия от обвиняемите, където бил вързан и измъчван, обявиха на съвместен брифинг от Софийската градска прокуратура, Главна дирекция „Национална полиция“ и СДВР. Оттам потвърдиха, че за тежкото убийство са задържани лица с фамилии Александров и Кинов.

Преди това по медиите излезе информация, че имената им са именно Петър Александров и Александър Кинов.

Сигнал за изчезването на 49-годишния мъж подала майка му на 5 януари. Полицейският служител, приел сигнала, се усъмнил, че е налице тежко престъпление. Трупът бил открит на следващия ден, подготвен за кремация в морга, наета от Кинов. Той е гробар по професия и е наясно с процедурите, като предоставил на погребална агенция фалшив акт за смърт на името на реално съществуващо лице.

„Извършени са множество огледи, следствени експерименти и изземвания“, каза Христо Кръстев от СГП. Събрани са достатъчно доказателства, че заподозрените – с фамилии Александров и Кинов – първо са отвлекли, а след това измъчвали и убили мъжа, каза заместник-градският прокурор на София.

Жертвата издъхнала от две огнестрелни рани в областта на торса и една в областта на единия крак. Вероятният мотив са финансови взаимоотношения, тъй като жертвата дължала пари на един от предполагаемите извършители.

Първият арест бил извършен 30 минути след получаването на сигнала. Час и половина след това е задържано и второто лице, каза директорът на СДВР Любомир Николов.

Двамата заподозрени пътували в рамките на час и половина до Сърбия през пункта Стрезимировци, което породило съмнение у разследващите. Бързите действия на полицията, както и реакцията на сръбските власти, предотвратили плановете на задържаните за кремация на тялото на жертвата.

Освен документите на жертвата, едното лице носило със себе си и мобилния телефон на убития, с цел да заблудят разследващите, че пътува зад граница. Мобилното устройство продължавало да функционира и двамата дори пускали и есемеси на роднини на Русев.

Заради телефона, както и благодарение на властите в Сърбия, за по-малко от денонощие било установено къде са били заподозрените след преминаване на границата, както и тяхното местонахождение.

Изследват се няколко оръжия, законно притежавани от единия заподозрян, за да се установи с кое точно е стреляно.

Ще бъде извършена проверка не само на моргата, но и как се издават документи от момента на смъртта до погребението, увериха от полицията и прокуратурата.

На Александров и Кинов са повдигнати обвинения за предумишлено убийство, образувано е досъдебно производство. Предвиденото наказание е от 15 до 20 години затвор или доживотен затвор. Двамата мъже са задържани за срок до 72 часа, като ще бъде поискан постоянният им арест.

Петър Александров се е занимавал с лихварство. Само един от задържаните е познат на МВР за незаконно притежание на оръжие, взривни вещества, грабеж в особено големи размери и кражби.

Жертвата Кирил Русев е собственик на фирма, която преди време е стопанисвала ресторант в центъра на София.

Жертвата на бруталното убийство Кирил Русев е взел крупна сума пари от Стоян Александров още през 2008 година със срок за връщане от 1 г. и не я е възстановил, включително и на сина му Петър като негов наследник, писа по-рано днес в. „24 часа“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.