Кошмар! Завърши ремонтът на „Тракия“, започва нов

Днес – 16 юни, около 11 часа, ще бъде възстановено движението в платното за София в участъка между 11-ти и 16-ти км на АМ „Тракия“. За гаранционен ремонт на фугите на две мостови съоръжения от 26 май преминаването в отсечката е ограничено и трафикът се осъществява двупосочно в платното за Бургас. Със завършването на ремонтните дейности се улеснява пътуването в края на работната седмица, когато много хора тръгват на път, съобщиха от АПИ.

В петък от 12 ч. до 20 ч., както и в събота – 17 юни, от 8 ч. до 12 ч., ще се ограничи движението за тежкотоварните автомобили над 12 т в участъка от 5-ти до 23-ти км на АМ „Тракия“ в посока Бургас. При необходимост в неделя – 18 юни, и в понеделник – 19 юни, тежкотоварният трафик отново ще бъде ограничен и пренасочен по осигурения обходен маршрут по път I-8 София – Пловдив.

Моторните превозни средства над 12 т ще се отбиват при 5-и км в посока Бургас на АМ „Тракия“ по пътната връзка с първокласния път I-8 София – Пловдив и ще се връщат на магистралата през пътен възел „Вакарел“ – при 23-ти км на АМ „Тракия“.

Временната организация е заради аварийното състояние на съоръжението при 20-ти км. Поради това движението в посока Бургас се осъществява само в изпреварващата лента. Селскостопанският подлез се нуждае от ремонт и трафикът е ограничен в активната и аварийната лента за извършването на подготвителни работи за предстоящ ремонт на пътната плоча.

От понеделник – 19 юни, ще бъде ограничено движението в платното за София в района на виадукта при 67-ми км на АМ „Тракия“ и трафикът ще бъде пренасочен двупосочно в платното за Бургас. Временната организация ще бъде въведена, за да продължи подмяната на дилатационни фуги на мостовото съоръжение. При необходимост в края на работната седмица – в петък, когато много хора тръгват на път, и в неделя, когато повечето шофьори се прибират към столицата, в отсечката ще се организира реверсивно движение. Тогава ще бъдат обособявани по две ленти в посоката с интензивен трафик. Предвидено е ремонтните работи да завършат до 10 юли.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.