Кошмар! Заловиха 32-ма мигранти в бус със спукани гуми на магистралата, един в безсъзнание, другите изтощени, чак с гърчове

32-ма нелегални мигранти залови полицията на 250-ия километър на магистрала „Тракия“ край Нова Загора.

По-голямата част от тях са в тежко здравословно състояние, а двама вече бяха откарани с линейка в областната болница в Сливен.

Един от мигрантите е в безсъзнание, за него също е пристигнала линейка. Очаква се още двама бежанци да бъдат закарани в лечебно заведение.

Мъжете са били толкова зле, че някои от тях са получили гърчове, съобщи Нова телевизия.

Става въпрос за млади мъже, които казват, че са от Ирак, съобщи бТВ. Те са на видима възраст между 18 и 20 години, без документи, съобщиха от МВР-Сливен.

Бусът е в лошо състояние, а предните му гуми са спукани. Шофьорът на нелегалните чужденци ги е зарязал на пътя и е избягал. Не е изключено превозното средство да е претърпяло пътен инцидент, за да е в такова състояние.

Мигрантите са заловени, след като гражданин е подал сигнал на тел. 112, а впоследствие са били засечени на пътя и от полицейски екип.

По данни на ОДМВР-Сливен бежанците са открити малко след 6.00 часа тази сутрин на паркинг на аутобана, съобщи говорителят на полицията Първолета Мандинска пред БТА.

Останалите, които не се нуждаят от медицинска помощ, ще бъдат отведени в районното управление на полицията в Нова Загора. С тях ще работят служители на група „Миграция“ и след това ще бъдат преведени в Центъра за временно настаняване на чужденци в Любимец.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.