Кошмар в софийското метро: Ултраси пръскаха с пожарогасители

Вандализъм в метрото след футболен мач във вторник. Фенове пръскаха с пожарогасители във вагон, пълен с хора. Наложи се е да се намеси машинистът и полицията, предава NOVA.

Хората, които са сигнализирали, са разказали, че са започнали да се задушават, докато мотрисата спре на следващата станция.

От столичния „Метрополитен“ обясниха, че футболните фенове са се качили след 20:30 часа на метро станция „Софийски университет“, във влака по маршрута „Сливница – Бизнес парк“.

„Малко преди метростанция „Западен парк“ машинистът получава сигнал за разпломбиран капак на пожарогасител и 3-4 секунди след това започват призиви да спре влака и да отвори вратите“, обясни Николай Николов, началник управление „Експлоатация“ в Столичния „Метрополитен“.

„Използващите пожарогасителя в един момент се оказват притеснени. След 15 секунди влакът спира на „Западен парк“, вратите се отварят и всички се разбягват“, обясни още Николов. По думите му във вагона вероятно е имало само фенове, около 15.

Няма информация за пострадали. Никой пътник не е потърсил помощ от служителите на метростанцията. Няма и данни от болнични заведения за пострадали.

Същата вечер има изкривен таванен панел във влак, който се движи по линия 3, обясниха още от Столичния метрополитен. Има и други поражения – залепени лепенки, изкривени интериорни системи.

„Част от веществото, изпръскано от пожарогасителя, е попаднало и във вентилационната система на влака. За да се отстрани, трябваше да бъдат разглобени въздухопроводите“, каза Николов.

Случаят не е за първи път. И преди след футболна среща е имало подобен случай във влак от трета линия.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.