Корнелия потресена, че държавата финансира шоу на транссексуални

Председателката на БСП Корнелия Нинова продължава упорито да води странната си битка с неясната „джендър идеология“. Последно повод за възмущение й даде откритието, което е направила, че Национален фонд „Култура“ е подпомогнал шоу с участие на транссексуални със сумата от 93 000 лв.

Соцлидерката не дава детайли, но вероятно става въпрос за информацията, че културното министерство проверява финансирането на проект, който включва бинго игра, водена от драг кралици (жени, които се обличат като мъже в определени ситуации). От ведомството се съмняват доколко целесъобразно е да се финансира подобен проект.

За Нинова това е повод да подхване любимата си тема. „Потресаваща новина! Фондът е създаден да подпомага и стимулира развитието и разпространението на българската култура и духовност. Кой реши, че транссексуално шоу представлява българската култура?“, обяви драматично водачът на БСП, цитирана от партийния пресцентър. И тъжно констатира, че „с нашите пари плащаме, за да учат децата ни, че не са момчета и момичета“.

Междувременно, с позиция по казуса излязоха организаторите на въпросното шоу от фондацията The Steps. Организацията промотира проекти, свързани с изкуството на ЛГБТИ общността. Оттам заявиха, че хората с различна сексуалност се ползват за пореден път като „изкупителна жертва на популистки провокации и клевети“ заради изборите.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.