Комисар Тенчо Тенев: Катаджиите работят за €8000 на година, в Гърция взимат тройно

Съставът на „Пътна полиция” е изключително малък. Затова няма достатъчно контрол по пътищата у нас. Това заяви бившият шеф на КАТ комисар Тенчо Тенев по Нова ТВ.

Само за 3 месеца са издадени над 600 000 фиша за нарушения. „В повечето случаи говорим за младежи на възраст от 18 до 24 години. Млади, бойни момчета се качват на мощни автомобили. Сериозен проблем са също алкохолът и наркотиците”, поясни Тенев.

По думите му часовете за кормуване не са достатъчни. „Затова с автомобилния състезател Станислав Стоянов решихме да организираме дрифт събитие на 22 април в Лесново. Събитието е законно и е предназначено най-вече за младите хора, за да се научат да бъдат по-внимателни. Мисля, че ще има добър ефект”, уточни бившият директор на КАТ.

Той коментира и корупцията сред униформените. По думите му, за съжаление, се случва некомпетентни пътни полицаи да петнят името на останалите униформени.

„Направих проучване и се оказа, че българският пътен полицай годишно получава между 7500 и 8000 евро. В съседна Гърция такъв полицай получава 18 500 евро. Тоест, почти 3 пъти по-висока заплата. Ако възнагражденията се увеличат, няма да има такава корупционна среда”, смята Тенчо Тенев. Според него трябва да има по-сериозен контрол върху работата на органите на реда.

За бомбените заплахи:

„Вътрешното министерство има капацитет да действа в такава ситуация. Ако има сигнал за бомба на гарата, веднага полицията реагира. Ако е в училище, директорът е длъжен да изкара учениците навън, докато дойдат органите на реда. За мен има разминаване в схемата, която е за оповестяване и действието на полицаите”, коментира Тенев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.