Кметският син – обвинен: Бабаитът Иван Белишки плашил с убийство

Георги Иванов, прокурор при Софийската районна прокуратура, внесе обвинителен акт в Софийския районен съд срещу сина на бившия кмет на Панагюрище Никола Белишки – Иван, за това, че на 17.01.2023 г. и на 24.01.2023 г. в София в условия на продължаващо престъпление се е заканил с убийството на Стоян Николов Таслаков – престъпление по чл. 144 ал. 3. т.1.

В случаят от 24.01.2023г. е използвано и огнестрелно оръжие – пистолет. При претърсване в адреси, ползвани от Белишки е иззет пистолет, детонация от граната и културни ценности, като работата по последното продължава с ДП под надзора на прокурор при ОП-Пазарджик.

Ако бъде признат за виновен Белишки, който е син на бившият вече кмет на Панагюрище, може да получи до 6г. затвор. Иван Белишки е с множество криминални регистрации, повечето от които за престъпления против личността, каквото е и настоящето обвинение.

През м. октомври тази година отново е образувано досъдебно производство срещу Иван Белишки за отправена закана за убийство към председател на СИК във връзка с изборите, същото е под надзора на РП Пазарджик, където е образувана преписка 5577/2023.

Очаква се да се определи дата за разпоредително заседание по делото!

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.