Кметът на Петрич от хунтата ГЕРБ Димитър Бръчков с нова схема: Прочистил абсолютно суха река срещу 800 000 лв.

Самозабравилият се кмет на Петрич от шайката ГЕРБ Димитър Бръчков лъсна в нова обществена поръчка с дъх на Централния софийски затвор. Управникът, чийто ремонт на сградата на общината за 800 000 лева Narod.bg осветли като абсолютно престъпен, сега се оказа забъркан в „прочистване“ на река, която 11 месеца в годината е абсолютно суха.

Самотният багер „прочиства“ пресъхналата река за 800 лева на метър…

Но пък „тежката работа“ по благата обществена, свършена от един багер и 2 самосвала, е оценена отново на 800 000 лева за малко над 1000 метра речно корито, а парите, естествено, са отишли във фирма, посочена от…кмета.

КАКВА Е СХЕМАТА

През юни 2020 г. е проведена процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет прочистване на сухата иначе р. Долнорибнишка в участъка на с. Първомай, община Петрич.

Проверката на Narod.bg установява, че според описанието на обществената поръчка „участъкът, предвиден за почистване и профилиране на коритото на река Долнорибнишка в рег. граници на с.Първомай, общ.Петрич, е с обща дължина 1175м. При почистването се предвижда да бъдaт изрязани многог. храсти, дървета и др. растителност, да бъдат премахнати наносите от земни и скални маси затрудняващи преминаването на водн. количества през речн.корито. Където е необходимо трябва да се изгради защ. дига, такава, че да възпрепрятства заливането на прил. територии при покачване нивото на водата“.

С решение на кмета от ГЕРБ Димитър Бръков за възложител е избрана фирмата ДЗЗД „Хидрострой – Река Долнорибнишка – 2020“, регистрирана на адрес София, район „Възраждане“, бул. „Александър Стамболийски“ №81, вх. В, ет. 1.

Поръчката е за точно 797 271,60 лева с ДДС и от страна на спечелилата фирма е подписана от нейния управител Нешко Костов.

От договора научаваме, че на дружеството авансово са преведени 181 981,80 лева за първия етап от „почистването“, после още 197 460 лв. за втория етап от работата.Срокът за изпълнение е 200 календарни дни.

Цялата идея е да се прочистят малко над 1000 метра от речното корито срещу колосалните в случая 800 000 лева, т.е., по 800 лева на метър!

Да го бяха построили това корито наново, щеше по-евтино да легне, ядосват се с право петричани.

Само за сравнение, за да се види колко е завишена цената, ще припомним, че в София кметът от ГЕРБ Йорданка Фандъкова,  за да осигури проводимостта на водата в над 100 участъка, прочисти 75 километра корита на реките Владайска и Перловска в централната градска част, р. Подгумерска в район „Нови Искър“, р. Какач в район „Връбница“, р. Банишка в район „Витоша“ и отводнителни канали в район „Кремиковци“ за 1,7 млн. лева.

Простата сметка показва, че в столицата прочистването струва средно 26,66 лева на метър, докато в Петрич е 30 ПЪТИ ПО-СКЪПО – 800 лева на метър.

За да не сме голословни, публикуваме снимки от самото „прочистване“, както и договора за златната обществена поръчка, който отива директно на бюрото на прокурор №1 Иван Гешев.

Narod.bg обещава нови разкрития за безобразията на разпасалия се кмет от хунтата ГЕРБ Димитър Бръчков.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.