Китин за случая с хванатата с 1,2 промила Калина: Буря в чаша вино

„Буря в чаша вино“. Така съпругът на Калина Сакскобургготска Китин Муньос коментира пътния инцидент в събота, след който тя беше задържана за 24 часа, а пробата ѝ за алкохол отчете 1,6 промила. По данни на полицията колата е задържана в районното управление в Самоков. Калина е подписала приемо-предавателния протокол, а возилото не е нейно.

Екип на bTV се свърза със серкретаря на семейство Сакскобурготски. Той коментира единствено, че всеки трябва да поема отговорност за действията си и към момента семейството се въздържа от коментар.

А по данни на прокуратурата „все още се извършва преценка и постановления ще бъдат предявени в сряда“.

В същото време испанските медии, които винаги са следели отблизо живота на фамилията, отразяват официалното комюнике на съпруга на Калина – Китин Муньос за испанската телеграфна агенция ЕФЕ.

Той опровергава информацията, че Калина е карала пила и че е отказала да даде кръвна проба. Китин завява, че и двамата с жена му не пият, защото са спортисти.

Мореплавателят пояснява също така, че Калина е била притеснена от търсенето на любимия си полинезийски папагал Лорона, а не на едно от четирите си кучета, както той самият първоначално погрешно разбрал.

Докато търсела папагала, Калина спряла да си почине и да хапне традиционни български чушки с чаша вино в един от хотелите на Боровец. Така Китин обяснява и наличието в кръвта ѝ над 1,2 промила алкохол.

Той заявява, че инцидентът е силно преувеличен и го определя като „буря в чаша вино“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.