Киро вече е без имунитет

Кирил Петков е без депутатски имунитет. В петък, часове след избора на Борислав Сарафов за временно изпълняващ длъжността главен прокурор, съпредседателят на ПП обяви, че ще се откаже от имунитета си.

Припомняме, че в последните си дни като главен прокурор Иван Гешев поиска сваляне на депутатската защита на Петков заради канадското му гражданство, когато стана министър. 

Сарафов пък намекна, че е склонен да оттегли исканията за отнемане на депутатската защита на Бойко Борисов и Кирил Петков.

Според Петков обаче това не е начинът, по който трябва да се води обективно и прозрачно обследване на фактите по всяко от исканията.

Имунитетът на Кирил Петков бе поискан в деня на гласуването на ротационния кабинет „Денков-Габриел“, а искането бе внесено от Иван Гешев в деловодството на парламента няколко дни по-късно. Миналата седмица депутатите създадоха временна комисия по имунитетите, която трябва да разгледа всички доказателства по поисканите имунитети и да изготви становище. Финалното решение за свалянето на защитата ще е на пленарна зала. Предстои комисията да разгледа исканията за имунитетите на Бойко Борисов, Даниел Александров и Димитър Аврамов.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.