Кирил Добрев вижда края на БСП след изборите

„Микрофоните бяха изключени, предложенията не се приемаха. Групата, които се качиха на трибуната, искаха да се даде гласност на една подписка. Нечии приватизационни ръчички мислят, че могат да трият историята на БСП. Ние сме партия с минало. Някои иска да изтрие историята и в партията да останат еднодневките и анонимните“.

Това заяви в предаването по бТВ Кирил Добрев. Той коментира последния Конгрес на БСП, на който бяха изключени 13 социалисти.

Беше съобщено, че 490 от делегатите са подкрепили изключването, но от преброяването става ясно, че гласовете „за“ изключване са 452. Общият брой на делегатите на Конгреса е 976.

„Нито един от тези членове на БСП не са изключени. За да бъде изключен един социалист, трябва да се съберат 50% плюс 1 от членовете“, уточни Добрев и определи случилото се като „измама“.

„За БСП законите в страната не важат. Бях изключен на Коледа 2021 година. Една година наказание мога отново да стана член. Подадох надлежните документи на Коледа 2022 година. На 26 януари организацията се събра, проведе своя конференция и ме избра за делегат. Снабден с всички документи, тръгнах към Конгреса. Бях спрян от охраната и не бях допуснат“, подчерта той.

През последните пет парламентарни вота резултатите на БСП губи около 700 хиляди гласоподаватели.

„Когато сме разделени – резултатите са такива. БСП съществува като абревиатура. Останаха само носталгици – хора над 70 години. Ядрото се разпадна, периферията си отиде, младежите ги изгонихме. Повечето си тръгват, защото търсят друга възможност. Краят на БСП е след местните избори. БСП ще има двама или трима кмета, както и 300 общински съветници. Всичко ще приключи“, каза още Кирил Добрев.

Добрев коментира и думите на Румен Овчаров, че именно Кирил Добрев е „подхвърлил“ изказване за офшорни сметки, което е било използвано за списъка по санкциите „Магнитски“.

„Дали аз съм натопил Румен Овчаров? През годините много пъти се е говорило за афери и скандали около неговото име. През 2009 година Мария Капон, която е председател на комисия в Народното събрание, която го разследва, казва – „Румен Овчаров има парични сметки в офшорни фирми“. Това е истината за този човек – той не се е родил пенсионер“, коментира Добрев.

„Преди да съм партньор с Еленко Божков, съпругата на Овчаров е партньор с Еленко. Аз бих казал, че не аз, а Иванка Овчарова е командвала ядрената енергетика“, посочи той.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.